A bérgyilkos, aki nem is volt (2023)

Hit Man

Rendezte: Richard Linklater

Írta: Richard Linklater, Glen Powell, Skip Hollandsworth

Főszereplők: Glen Powell, Adria Arjona, Austin Amelio

A filmben Glen Powell olyan pszichológiaprofesszort játszik, aki mellékesen az elektronika iránti rajongása miatt belép a rendőrség kötelékeibe is és titkos lehallgatásokon vesz részt. Egy nap aztán hirtelen kiesik az ügynök (egész pontosan felfüggesztik három hónapra), aki a bérgyilkos szerepét játszotta volna, ezzel csalva tőrbe a szolgáltatást igénybe vevőket, és Gary-nek kell beugrani helyette. A kezdeti bizonytalankodás után olyan jól sikerül a küldetés, hogy ő helyettesítheti a kieső fedett ügynököt. Sőt, ahogy egyre több akción lesz túl, egyre jobban élvezi a különböző karakterek megszemélyesítését, ügyelve arra, hogy azt nyújtsa, amit szerinte az ügyfél elvár egy bérgyilkostól.

A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor egy fiatal nő, Madison a férjét akarja vele megöletni. Gary megsajnálja a birtokló férfitól szenvedő nőt, és rábeszéli, hogy inkább hagyja el a férjét, és kezdjen új életet. Ezzel természetesen az akció kudarcba fullad.

Amikor később Madison megkeresi és elmondja, mennyire hálás neki és hogy élvezi új életét, természetesen nem tud neki ellenállni és viszonyba kezdenek. Azonban a visszatérő, felfüggesztett kolléga összefut velük egy alkalommal, és zsarolni kezdi őket, ráadásul a férj is megkavarja a dolgokat és megpróbálja felbérelni Gary-t, hogy ölje meg Madisont.

A film elsősorban vígjáték, és elég jól is működik, főleg Gary különböző karakterei és a felbérlés körülményei viccesek. Nekem ott siklott ki, amikor a bonyodalmak elkezdődtek, mert nem éreztem azt az elbizonytalanodást és bizalmatlanságot, amikor a pár tagjai olyan dolgokat tudtak meg egymásról, amik szerintem önmagukban elegek lehetnek a szakításra (persze nem feltétlenül). Ha a végét nem kapkodták volna ennyire el, jó film is lehetett volna, így azonban csak egész jó.

A bejegyzés írásakor az A bérgyilkos, aki nem is volt fenn van a Netflix kínálatában.

5/4