Karamellás brownie
https://www.nosalty.hu/recept/karamellas-brownie
Ez egy elég hálás recept, sokadszor készítettem már el. Eddig jellemzően fél adagot csináltam, és használtam már porcukor helyett kristálycukrot, vaj helyett margarint. Én többnyire 70%-os étcsokoládét darabolok bele.
Most először készült teljes adag, és mivel a tepsijeim méretével hadilábon állok (a normális közepes méret hiányzik, ja, és kicsi sincs, csak jénai), úgy döntöttem, a quiche-formám lesz a tökéletes választás. Ahogy látható, méretre valóban szuper, de most kicsit száraz lett, nem olyan kellemesen szaftos közepű, mint eddig, pedig ugyanolyan hőfokon és időtartammal sütöttem (ami egyébként a receptben is adott). Szóval talán kicsit kevesebb ideig elég lenne sütni, ha ilyen laposan készítem, ha pedig a jénaiban magasabb, akkor igényli valóban ezt a sütési időt.