Túrós kuglóf

https://www.nosalty.hu/recept/turos-kuglof-2-mazsolas

Ennek a már fél éves home office-nak (mi még mindig karanténnak hívjuk) az egyik nagy, pozitív hozadéka, hogy mindig van itthon süti. Én minden délután kávézok, és amellé mindenképpen rágcsálnék valamit, csak jobb így, hogy ez egy házi, szeretetből és talán egészségesebb-természetesebb hozzávalókból készült finomság.

Vannak olyan alapanyagok, ízek, amiket tudatosan keresek, mert imádok velük dolgozni. Az egyik ilyen a túró. Ez a kuglóf így nagy kedvencem, már többször elkészítettem, nagyon szeretem.

Amit most kényszerből és hirtelen ötlettől vezérelve változtattam, azok a következők: nagyrészt margarint használtam (szokás szerint elfogyott a vaj), a mazsolát rumba áztattam (ha már egy gesztenyés projekt miatt van itthon) és bár általában kanállal keverem ki a tésztát szinte az elejétől kedve, most a robotgépet használtam a legvégéig, bár a végén már kissé nehézkes volt, sűrűvé vált.

Utóbbi egyébként igen jó ötlet volt, könnyebbnek éreztem most a tésztát. A rum is kellemesen érződik a mazsolákon, éppen egy leheletnyit.

A recept szerintem hibátlan, én hőlégkeveréses sütő híján egy kicsit nagyobb, 210 fok körüli hőmérsékleten sütöttem, és ha emlékezetem nem csal, közel egy óra után vettem ki, tűpróbával ellenőrizve.